Share
🎉 15 hectare natuur erbij | Pluim voor vrijwilligers | Rendierenspeurtocht | Primeur in de Zouweboezem
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bever langs de Oude Maas

Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

Geweldig nieuws! Het Zuid-Hollands Landschap heeft bij Poortugaal een buitendijks gebied van 15 hectare aangekocht. Het voormalig Antes-terrein is een belangrijke groene schakel langs de Oude Maas. We gaan het gebied inrichten als zoetwatergetijdennatuur, met kruidenrijk grasland en wilgengrienden. Goed voor de biodiversiteit en het behoud van soorten. De spindotter en bever zullen zich hier snel thuisvoelen. Een aanwinst voor de natuur!

Dankzij onze donateurs hebben we dit jaar al ruim 35 hectare aangekocht. Om hier gevarieerde natuur van te maken zoeken we 658 nieuwe Beschermers voor het eind van het jaar. Draag je ook een steentje bij? Jouw bijdrage maakt een verschil.

Word Beschermer ►
Vrijwilliger Klaas de Boer

Een dikverdiende pluim voor al onze vrijwilligers

Vandaag (woe 7 dec.) is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Wij prijzen ons gelukkig met zo’n 400 vrijwilligers die ontzettend veel werk verzetten in de natuur. Alle reden om deze kanjers te bedanken en extra in het zonnetje te zetten! 🌞🙏

Klaas de Boer is één van die trouwe krachten waar het landschap op drijft. Hij onderhoudt al 28 jaar (!) onze eendenkooi bij Berkenwoude. Een groene oase waar planten en dieren op adem kunnen komen. Je leest het interview op onze site.

Klik hier ►

Natuuragenda

Ga je mee op excursie?

December

 Za 10: Excursie bij de Zandmotor (door IVN)

 Za 17: Wintervaren naar Sophiapolder

 Vr 23: Sint Silvester - avondwandeling door de natuur

Januari

 Zo 01: Nieuwjaarswandeling Duinen van Oostvoorne

 Za 21: Wintervaren naar Sophiapolder

 Za 21: Ontdek Crezée en de Ridderkerkse Griend (Met lunch!)

Bekijk alle activiteiten ►
Rendierenspeurtocht Duinen van Oostvoorne

Rendieren spotten in de Duinen van Oostvoorne

Speciaal voor alle speurneuzen hebben we in de kerstvakantie (van 24 dec. t/m 8 jan.) een rendierenspeurtocht uitgezet. Met de route in de hand en een gewei op je hoofd struin je samen met je (groot)ouders door de duinen. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten. Na afloop kan er geknutseld worden.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen bij ons bezoekerscentrum in Rockanje. Meedoen kost slechts € 4,50 per kind. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Doen jullie mee? ►
Grote zilverreiger

Primeur 🙌 

Eerste broedende grote zilverreiger in de Zouweboezem 

Dat de Zouweboezem één van de grootste kolonies purperreigers heeft van Europa is bekend. Wat we echter nog niet wisten, is dat de grote zilverreiger ons gebied nu heeft ontdekt om in te broeden. Door verschillende dronetechnieken te combineren konden we dit vastleggen zonder de vogels te verstoren.

In totaal broedden er het afgelopen seizoen 30 paar lepelaars, 12 paar blauwe reigers, 180 paar purperreigers en 1 paar grote zilverreiger in het centrale moerasbos van de Zouweboezem. Aantallen om trots op te zijn!

Lees verder ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂   🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign