Share
Dag van het Kasteel | Subsidie voor je eigen groene project | Opkikker in de polder | Natuurherstelwet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Beleefkaart digitale variant

Zet de Beleefkaart op je mobiel!

Vanwege de enorme belangstelling voor onze Beleefkaart hebben we nu een digitale variant gemaakt. Handig voor onderweg of om met iemand te delen. De kaart staat vol inspiratie om de natuur te verkennen. En met de wandel- en fietsroutes die we er extra bij aanbieden, heb je alles bij de hand voor een dagje in de natuur. Vraag de kaart nu en beleef hoe mooi en gevarieerd onze provincie is!

Mail mij de digitale variant ►
Huys te Warmont

Dag van het Kasteel

Maandag 29 mei

Op Tweede Pinksterdag openen meer dan twintig Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek. Iedere locatie heeft een uniek programma. Zo kun je genieten van concerten en optredens, deelnemen aan rondleidingen, meedoen met speurtochten, parfums ruiken en nog veel meer.

Speciaal voor deze dag hebben we op Huys te Warmont een gemarkeerde wandelroute uitgezet met verschillende informatieposten. Zo wandel je langs diverse gidsen, een imker met bijenstal, een vleermuisexpert, een vogelaar en een paddenstoelendeskundige. Daarnaast kun je meerijden met de hop-on hop-off paardentram. Kortom, er is van alles beleven tijdens de Dag van het Kasteel!

Bekijk de deelnemende locaties ►

Natuuragenda

Ga je mee op excursie?

Mei

 Za 20: Kindermiddag: Strand, zee en zoveel meer!

Op het strand liggen de schatten voor het oprapen. Soms letterlijk langs de vloedlijn, soms verborgen onder de schuimkoppen van de zee.

 Zo 21: Ontdek de Zandmotor

Struin mee met de gidsen en ontdek welke dieren en planten in deze barre omstandigheden hun hoofd boven water te houden

 Vr 26 en Za 27: Vroeg uit de veren op Langeveld

Niet ver van Noordwijk ligt een prachtig binnenduinrandgebied, vol libellen, vlinders, mossen en bijzondere planten. Sta vroeg op en geniet van de voorjaarszangers 

 Za 27Ontdek Crezée en Ridderkerkse Griend (met lunch)

Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben!

 Za 27: Struinen door de van Dixhoorndriehoek

Samen met de gids maak je een mooie wandeling door de Van Dixhoorndriehoek, met
stuifduinen, vochtige valleien en begroeide passages vol duindoorn.

 Ma 29: Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag openen meer dan twintig Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek. Bekijk het programma en plan je bezoek.

Op onze site vind je nog veel meer leuke activiteiten en excursies!

Bekijk de hele agenda ►
Groene Puntenregeling

Ontvang €1000 subsidie voor jouw groene project!

Heb jij een goed idee om het Zuid-Hollandse landschap nog mooier te maken? Of om de natuur beter bestand te maken tegen klimaatverandering? Kijk dan of je een financiële bijdrage kunt ontvangen om jouw project uit te voeren. Via de Groene Pluspuntenregeling zijn er vouchers beschikbaar van 250, 500 en 1000 euro. Zo krijgt jouw idee een vliegende start. Een aantrekkelijke regeling voor buurtinitiatieven, scholen en vrijwilligersgroepen!

Bekijk deze regeling ►
Heikikkers in de paartijd

Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

In 2009 heeft het Zuid-Hollands Landschap acht poelen gegraven in Polder Bilwijk, om ruimte te bieden aan de heikikker. Nu we ruim tien jaar verder zijn, zien we dat het gebied een flinke opkikker heeft gekregen door deze aangelegde plassen. Onderzoeker Richard Struijk (RAVON) telde dit jaar al zo’n 600 eiklompen, met wel honderden eieren/larven per klomp. Een mooi succes voor de natuur!

Lees verder ►
Logo ZHL Linkedin

Zuid-Hollands Landschap

De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. Daarom hebben we een krachtige Europese Natuurherstelwet nodig om de achteruitgang van biodiversiteit te stoppen. Maar de Nederlandse regering wil deze voorgenomen wet op cruciale onderdelen afzwakken. Daar is het Zuid-Hollands Landschap fel op tegen, samen met 17 andere groene organisaties in ons land.

Jij kunt helpen om de natuur een stem te geven. Spreek je uit voor een ambitieuze Natuurherstelwet en teken de petitie!

Teken de petitie

Volg ons op LinkedIn  ►

Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Word Beschermer ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂   🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign