Share
Laarzenpad vernieuwd | Winst in rechtszaak Maasvlakte II | Wintervaren Sophiapolder | Vogeltrek
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wandelroute bij Lisse compleet vernieuwd

Laarzenpad bij Lisse vernieuwd

Iedereen kent de naam Keukenhof van de beroemde bloementuin. Minder bekend is dat je hier prachtige kunt wandelen. In het Keukenhofbosch dwaal je over een beboste strandwal en op Wassergeest slinger je via een 'laarzenpad' door polderland en verwilderde hakhoutbossen vol vogels. 

Op de natste stukken heeft het Zuid-Hollands Landschap voor nieuwe bruggen en boomstammetjes gezorgd, maar het kan drassig blijven. Trek dus waterdichte schoenen aan en ga op avontuur!

Download de route ►
Onderwaterleven. Foto: WWF

🎉 Klinkende overwinning in rechtszaak Tweede Maasvlakte

De minister voor Natuur en Stikstof moet snel met een beter plan komen voor compensatie van de natuur die verloren ging bij de aanleg van Maasvlakte II. Dat is de uitkomst van de rechtszaak die het Zuid-Hollands Landschap eerder dit jaar samen met zes andere natuurorganisaties had aangespannen.

We zijn blij met de uitspraak, want dat betekent dat het geplande zeereservaat er misschien toch gaat komen. In een beschermd gebied waar niet mag worden gevist, kan het onderwaterleven zich weer herstellen.

Lees verder ►

Natuuragenda

Ga je mee op excursie?

November

 Za 26: Struinen door de Van Dixhoorndriehoek

December

 Za 03: Ontdek Crezée en de Ridderkerkse Griend
 Zo 18: Midwinterwandeling met muziek
 Ma 26: Kerst in de duinen

Bekijk alle activiteiten ►
Voetveer de Sophia

Wintervaren in de natuur

Midden in de getijdenrivier De Noord ligt het natuureiland Sophiapolder. Je kunt hier heerlijk wandelen over vlonders en dijken. Om op het eiland te komen zetten onze schippers je gratis over met een voetveer.

Er zijn maar weinig mensen die dit gebied bij Hendrik-Ido-Ambacht weten te vinden, maar voor vogels is dit een waar paradijs. Vanuit de observatiehut kun je soms wel duizenden trekvogels tegelijk bekijken. Vaar je deze winter eens mee?

Meer informatie ►

Vaardata en -tijden

 Zaterdag 26 november 2022

 Zaterdag 17 december 2022

 Zaterdag 21 januari 2023

 Zaterdag 18 februari 2023

Eerste afvaart vaste wal 12:00 uur, laatste afvaart Sophiapolder 16:00 uur.

Scholeksters

Zo vrij als een vogel

Bij de meeste vogelkenners gaat het hart in de nazomer sneller kloppen. Zo ook bij ecoloog Rik. “De liefde voor vogels begon bij mij al op jonge leeftijd. Als negenjarige stond ik voor het eerst op de telpost. Fantastisch om mee te maken.”

Inmiddels mag Rik zich echt een vogelaar noemen. Hij heeft al veel soorten gespot en zijn hobby is nu zijn werk geworden. Je leest zijn verhaal op onze site.

Bekijk de blog ►
Veenmos - Foto: Diny Buisman

Vijf verrassende feiten over veen

Veenmos. Het is een klein, onaantrekkelijk bruingroen plantje dat je gemakkelijk met wortel en al uit de natte bodem trekt. Maar vergis je niet. Dit kleine plantje is een grote krachtpatser in de strijd tegen klimaatverandering. Hoe dat precies zit? Boswachter Joosje onthult vijf verrassende feiten over veen.

Bekijk de feiten ►

Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Word Beschermer ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂   🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign