Share
In actie tegen oeververbinding | Vijf nieuwe fietsroutes | Zomerse activiteiten en excursies
Beschermerschap cadeau
Morgen bestaat onze stichting 85 jaar!
En dat is natuurlijk een feestje waard. Daarom kun je tijdelijk gratis Beschermer worden van het Zuid-Hollands Landschap. Meld je geheel vrijblijvend aan en maak écht een verschil voor de natuur.

Dit krijg je van ons cadeau:
Twee keer ons kleurrijke tijdschrift, vol natuurnieuws en tips om er op uit te trekken
Een eigen Beschermerspasje, met leuke voordelen in Zuid-Holland en daarbuiten
Tot maar liefst 40% korting op excursies op onze site
En als je vóór 17 juli reageert, dan ontvang je onze mascotte thuis als sleutelhanger!
Scotty
Na 31 december 2019 is de gratis proefperiode als Beschermer verlopen, daar hoef je niets voor te doen. Je beslist daarna zelf of je het Zuid-Hollands Landschap wilt blijven steunen of niet. Meld je hier aan!
Oeververbinding
Oeververbinding Krimpenerwaard: Geen goed idee!
Om de doorstroming rond Rotterdam (Brienenoordbrug) te verbeteren komt er een extra oeververbinding bij. Dat hebben het Rijk, de provincie en gemeenten met elkaar afgesproken. Er liggen twee varianten op tafel: een brug tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard of een binnenstedelijke oplossing bij Rotterdam.

Samen met Het Huys ten Donck spreken wij ons fel uit tegen de eerste variant. Het is een ernstige bedreiging voor de natuur en het open landschap. Alle weidevogels in dit gebied raken we in één klap kwijt als dit plan doorgang vindt.
Eikenprocessierups
Het venijn zit 'm niet in de staart, maar in de haartjes...
Eikenprocessierupsen zijn volop in het nieuws. Ze lijken overal te zitten en hele buurten te "terroriseren". Schoolpleinen, parkeerplaatsen en zelfs sportvelden worden soms afgesloten.

In de gebieden van het Zuid-Hollands Landschap valt het gelukkig mee. Onze boswachters zien op dit moment geen noodzaak om natuurgebieden af te sluiten of om de rups te bestrijden.
Natuuragenda
Excursies & evenementen
Zet 't al vast in je agenda!
Leidse Hooidagen: Za 31 aug & Zo 1 sept
Het leukste natuurfestival van Zuid-Holland, dit jaar in Polderpark Cronesteijn. Ga mee op slootjes-safari, trotseer de Nature Escape Room of trek je sokken uit en loop het blotevoetenpad. Een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin!
Fiets eropuit
Fiets eropuit: heerlijk uitwaaien achter de duinen!
Zo dicht bij de stad en toch zoveel groen. Het zal je verbazen hoe mooi onze provincie nog is als je een stukje gefietst hebt. Deze nieuwe routes nemen je mee langs prachtige dorpjes, oer-Hollandse polders, statige landgoederen en groene oevers.

Profiteer maximaal van de duinenrij en maak er een heerlijke tourtocht van. Gratis beschikbaar voor iedere fietser!

 
Logo Zuid-Hollands Landschap
In Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Daarom doen wij er alles aan om dieren en planten te beschermen, zodat je ervan kunt blijven genieten.
Contact opnemen?

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Netherlands
(010) 272 22 22

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

   
         

Klik op 1 - 5 sterren
Aanmelden     -     Beheren     -     Uitschrijven     -     Mail ons

Email Marketing by ActiveCampaign