Share
🏰 Dag van het Kasteel | Voorne in Stelling | Mini-vlotjes timmeren | 45 km fietsplezier 🚴🏽
Logo Zuid-Hollands Landschap
Dag van het kasteel
Tip voor het extra lange Pinksterweekend!
Op maandag 10 juni openen kastelen, tuinen, ruïnes en buitenhuizen hun deuren voor de Dag van het Kasteel. Een leuk dagje uit voor jong en oud.
Op vijftien locaties in Zuid-Holland zijn er allerlei activiteiten te beleven, zoals rondleidingen, live muziek, theater, oude ambachten, Middeleeuwse goochelacts, avontuurlijke speurtochten en nog veel meer.
Hert met gewei
Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Kasteel van Rhoon, Buitenplaats Berbice of Landgoed Ockenburgh, waar onze boswachters en vrijwilligers de natuur zo goed mogelijk beheren. Komt dat zien en beleef de rijke historie!
Vlotjesdag 2019
Wo 23 juni: Vlotjes- en Vogeldag
Kom je helpen vlotjes te timmeren voor de zwarte stern? In het filmpje van vorig jaar zie je hoe leuk deze middag was!

De zwarte stern heeft onze hulp nodig, want er zijn maar weinig drijvende waterplanten waarop ze kunnen broeden in de Krimpenerwaard. Daarom gaan we samen aan de slag om vlotjes te maken.

Iedereen kan gratis meedoen, maar vergeet niet online te reserveren.
Schotse Hooglanders
Welkom terug!
Op het Eiland van Brienenoord in R'dam loopt weer een kleine kudde Schotse Hooglanders. Nu de lente alles in groei en bloei heeft gezet, kunnen de grazers volop voedsel vinden. Je kunt deze imponerende dieren dus zomaar tegenkomen bij een bezoekje!

Boswachter Richard Hagendoorn is blij dat ze er weer zijn: "De Hooglanders zijn onze grasmaaiers op het eiland. Bramen, kruiden en twijgen staan dagelijks op hun menu. Dankzij hun gegraas blijft het halfopen en lekker gevarieerd."
Natuuragenda
Excursies & evenementen
Meer activiteiten vind je op onze site.
Fietsen door de Vijfheerenlanden
Fietsen door de Vijfheerenlanden
In de middeleeuwen maakten vijf heren de dienst uit in de Vijfheerenlanden. Het landschap uit die tijd is nog steeds te herkennen. Binnen hoge dijken ligt een mozaïek van uiterwaarden, boomgaarden, griendpercelen en eindeloze weilanden.

De fietsknooppunten zijn eenvoudig uit te printen (handig voor op 't stuur!) of te volgen via uw mobiel. Onderweg zijn er diverse plekken om de benen te strekken of een drankje te nemen.

Veel fietsplezier in dit prachtige decor! 
 
Logo Zuid-Hollands Landschap
In Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Daarom doen wij er alles aan om dieren en planten te beschermen, zodat jij ervan kunt blijven genieten.
Contact opnemen?

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Netherlands
(010) 272 22 22

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

   
         

Klik op 1 - 5 sterren
Aanmelden     -     Beheren     -     Uitschrijven     -     Mail ons

Email Marketing by ActiveCampaign