Share
Vijf bosroutes | De eerste 100 dagen | Tips voor de herfstvakantie | Werkzaamheden vleermuizen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
De mooiste boswandelingen

De mooiste boswandelingen 🍄

Bontgekleurde bladeren, paddenstoelen en glinsterende dauwdruppels... De herfst heeft het allemaal. Met onze boswandelingen kun je er volop genieten! 

We hebben vijf routes voor je samengesteld langs de mooiste plekjes. Onderweg kom je van alles te weten over de natuur en de rijke historie van onze gebieden. Vraag de wandelingen nu aan en ga eropuit!

Vijf top routes
 Variërend van 2 tot 8,5 km
 Vol wetenswaardigheden over de natuur
 Handige koppeling met Google Maps
Vraag de wandelingen nu aan ►
Jos Bisschops

De eerste 100 dagen van de nieuwe directeur Jos Bisschops

Ervaar het boeiende contrast van Zuid-Holland door de ogen van onze nieuwe directeur, Jos Bisschops. Van drukke verkeersknooppunten tot oases van groen, Jos deelt zijn eerste indrukken en ambities. "Ik wil de natuur hier een stuk beter achterlaten." Lees het interview en ontdek het belang van Beschermers voor onze leefomgeving.

Even kennismaken ►

Dit stuk verscheen kortgeleden ook in de nieuwste editie van Blad.

Excursies & activiteiten

Oktober

 Za 14: Struinen door de Van Dixhoorndriehoek

Samen met de gids maak je een mooie wandeling door stuifduinen, vochtige valleien en begroeide passages vol duindoorn.

 Za 14Kijkje achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt

Deze eendenkooi bij Rhoon is een verborgen parel in het landschap. Door de werking van het tij voelt ook de bever zich hier thuis. Trek waterdichte schoenen aan en ga mee op excursie.

 Zo 15 & 22: Herfst in de duinen

Bladeren vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en eekhoorns verzamelen hun wintervoorraad. Tijd voor een heerlijke excursie door de Duinen van Oostvoorne.

 Woe 18: Ontdek Sophiapolder

Dankzij de getijdenwerking van rivier De Noord vind je bij Dordrecht een bijzonder eiland vol vogels. Beleef de 'Waddenzee van Zuid-Holland' met onze gids.

 Za 21: Zoeken naar paddenstoelen

Op Landgoed Mildenburg kun je talloze paddenstoelen ontdekken. Wil je meer weten over alle verschillende soorten en eigenschappen? Ga dan met ons mee!

 Zo 22: Herfstgeuren en -kleuren

Maak een fikse wandeling over Landgoed Ockenburgh, door het Hyacintenbos én de van Leydenhof. Onderweg vertelt de gids je van alles over de natuur.

November

 Vr 3 & Za 4: Natuurwerkdag 2023: zet 'm al vast in je agenda!

Begin november kun je weer meedoen aan de jaarlijkse Natuurwerkdag. Kom zagen, snoeien en meer tijdens grootste vrijwilligersdag in het groen!

Bekijk de hele agenda ►

Uitgelicht

Kabouterspeurtocht

Kabouterspeurtocht

Speciaal voor de allerkleinsten (4 t/m 7 jaar) hebben we een superleuke speurtocht uitgezet. Kom naar ons bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje en doe mee tijdens de herfstvakantie.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop naar binnen en voor 4,50 euro toveren we je  om tot een kabouter met puntmuts. 

Doen jullie mee? ►

Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

Nederland behoort tot de meest verlichte landen. Terwijl echt donkere nachten belangrijk zijn voor mens en dier. Daar staan we bij stil op zaterdag 28 oktober tijdens de Nacht van de Nacht. Wij ondersteunen dit initiatief van harte en bieden twee excursies aan. Bij:

■ Fort Noorddijk
■ Landgoed Mildenburg

Meld je snel aan ►

ZHL Facebook

Zuid-Hollands Landschap

Facebook

Werkzaamheden vleermuizen 🦇

Bunkers hebben een grote historische waarde en bieden onderdak aan dieren. In deze tijd zoeken vleermuizen naar een geschikte overwinteringsplek. Vanwege de constante temperatuur en de minimale kans op verstoring zijn bunkers favoriet.

Onlangs heeft boswachter Elise hard gewerkt aan deze schuilplaatsen. Ze heeft tochtgaten gedicht en nieuwe rustplekken gecreëerd. Geen fijne klus - het was nat en donker - maar het zien van de de eerste watervleermuizen maakte alles goed! 

Parnassia

Volg ons op Facebook  ►

Ook Beschermer worden?
Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen staat de natuur constant onder druk. Met uw steun kunnen we kwetsbare gebieden beschermen.

Word Beschermer ►
Conditionele Content
Will show ifBeschermerTag bestaat niet

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂       🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign