Share
Voorvertoning
Vernieuwde wandelroutes | Omhoog met het veen | Maaien in de natuur | Excursies & Activiteiten
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Wandelen in de Duinen van Oostvoorne
Een heerlijk dagje in de duinen

Dichte bossen, open vlaktes, strand en duinen, bijzondere vogels en grote grazers... Ons gebied de Duinen van Oostvoorne heeft het allemaal. Je kunt hier uren wandelen in hoogwaardige natuur. Kom je op een doordeweekse dag, dan heb je de paden vrijwel voor jezelf.

Bezoekerscentrum Tenellaplas bij Rockanje is een ideaal startpunt om het gebied te verkennen. Je kunt hier kiezen uit allerlei routes. We hebben ze grondig nagelopen en in een nieuw jasje gestoken. Neem bij de balie een folder mee tegen een kleine vergoeding of download de wandelingen hieronder voor op je telefoon.

Veel plezier in de duinen!

Heemtuinroute (500 meter)
Bosmuisroute (1 km)
Libellenroute (3,5 km)
Berkenroute (5,5 km)

Nachtegalenroute (6 km)
Meidoornroute (10 - 12,5 km)
Vogelboulevardroute (17,5 km)
Doe-routes (voor kinderen)

Blij met de vernieuwde routes?
Bedank ons met een Tikkie en steun de natuur 💚

Β 
Berkenwoudse Driehoek
Omhoog met het veen

Door het lage grondwaterpeil zakt de bodem in onze veengebieden soms meer dan een centimeter per jaar. Dit vormt een bedreiging voor de natuur en leidt tot een hogere CO2-uitstoot.

Op verdroogd, hard veen groeit bijna alleen maar gras. Terwijl in een vochtig veengebiedje als de Veerstalblokboezem honderden verschillende planten en dieren leven. Daar vind je de kamsalamander, watersnip en ronde zonnedauw nog. Daarom start het Zuid-Hollands Landschap met het project Omhoog met het veen en zetten we ons in voor meer biodiversiteit!

Β 
Maaien in de natuur
Maaien in de natuur - hoe zit dat?
Terwijl de meeste Nederlanders van een luie zomer genieten, is het voor boswachters in regio Veenweiden nu flink aanpoten. De hooibouw is een belangrijke periode voor het beheer van onze graslanden. Maaien is een uitgekiende klus, waarbij het Zuid-Hollands Landschap rekening houdt met weidevogels, insecten en bloemen.
We liepen een dag mee met de werkzaamheden in de Nespolder en stelden 5 vragen aan boswachter Joosje.
Β 
Natuuragenda
Ga je mee op excursie?

Augustus

β–  Za 20: Zomerwandeling Klein Profijt (Vanmiddag dus!)
β–  Zo 21: Leidse Hooidagen (laatste dag)
β–  Wo 24: Zomeravond in de duinen

September

Uitgelichte activiteiten
Nature Impact Days

Nature Impact Days

26 + 27 + 28 augustus

Gezocht! Groene actievelingen die de handen uit de mouwen willen steken. Volgend weekendΒ zijn erΒ allerleiΒ klussen te doen voor jongeren van 18-35 jaar. Zo willen we jongeren stimuleren om zich in te zetten voor de natuur.

Mocht je niet tot de doelgroep behoren, maar ken je iemand die dat wel doet, deel deze tip dan gerust! 🍀

Grutto - Film van Ruben Smit

Grutto!

Nu in de bioscoop

Deze bekroonde film van Ruben Smit laat zien hoe onze nationale vogel zich staande probeert te houden in een continu veranderende wereld. Je volgt de grutto tijdens zijn reis door wel zeven landen. Een absolute aanrader!
In Zuid-Holland draait de film in: Alphen aan de Rijn, Den Haag, Dordrecht en Leiden. 🎥

Β 
Β 
ZHLandschap

Zuid-Hollands Landschap
Instagram

Wauw, wat een prachtig gezicht hoe zwaluwen op een zwoele zomeravond de vliegjes uit de lucht plukken. Bijna niet te volgen, maar in slow motion zie je hier toch een zwaluw een vlieg vangen! Hoe gaaf is dat?

Instagram
Β 
Β 
Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Β 
Β 
Β 
Β 

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂Β  Β 🙁
Β 
Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland
(010) 272 22 22
Logo Zuid-Hollands Landschap

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.


Email Marketing door ActiveCampaign