Share
Een speciale dag voor vrijwilligers | Rondleidingen door Vinetaduin | Blog v/d boswachter | Natuurherstel Veenweiden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Zonnige Zomerwandelingen

Zomer in Zuid-Holland 🌞

Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling. Ideaal voor een vrije zomerdag. Vraag de vernieuwde routes nu aan en beleef de natuur!

Vijf prachtige wandelingen

Variërend van 2 tot 18 km

Vol wetenswaardigheden over de natuur

Horeca- en picknicktips voor onderweg

Slimme koppeling met Google Maps

Leuk, die wil ik hebben! ►
Vrijwilligers

Speciaal voor vrijwilligers

Zaterdag 10 juni

Ben je als vrijwilliger betrokken bij erfgoed of groen in Zuid-Holland? Dan is de Provinciale Vrijwilligersdag iets voor jou! Sluit je aan bij dit evenement georganiseerd door De Groene Motor en het Erfgoedhuis, waar je in een prachtige groene omgeving ervaringen kunt uitwisselen.

Op deze dag willen we je bedanken voor je inzet als vrijwilliger met een gevarieerd en interessant programma. Je hebt de keuze uit twee locaties: Haastrecht en Rhoon. Schrijf je snel in. Deelname is gratis.

Meer info en aanmelden ►

Natuuragenda

Ga je mee op excursie? Komend weekend wordt het prachtig weer om de natuur te verkennen.

Juni

 Za 10: Natuurwandeling De Blink

Volg het prachtige geluid van de voorjaarszangers en ontdek de diversiteit in het normaal afgesloten gebied De Blink samen met onze gids.

 Za 10: Bonnenpolder Fietsexcursie Speciaal voor omwonenden

Wil je meer weten over een nieuw natuurgebied dat gerealiseerd wordt naast het Staelduinse Bos? Meld je dan aan voor deze excursie en neem je eigen fiets mee!

 Za 10Ontdek Crezée en Ridderkerkse Griend

Dankzij het zoete water, dat op het ritme van eb en vloed naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor in dit gebied. Dit moet je gezien hebben.

 Za 10: Struinen door de van Dixhoorndriehoek

Samen met de gids maak je een mooie wandeling door de Van Dixhoorndriehoek, met stuifduinen, vochtige valleien en begroeide passages vol duindoorn.

 Za 10Wilde orchideeën in de heemtuin

Deze maand kun je in de heemtuin Tenellaplas genieten van de prachtigste orchideeën. Trek je wandelschoenen aan en ga mee op pad. De kleuren spatten je tegemoet!

 Za 10Kindermiddag: De wondere wereld van waterdiertjes

Onder water ligt een grote on-ontdekte wereld op je te wachten! Nieuwsgierig hoe die wereld eruit ziet? Meld je dan aan voor de kindermiddag en kom naar Rockanje.

Op onze site vind je nog meer leuke activiteiten en excursies!

Bekijk de hele agenda ►
Groene Puntenregeling

Duik in de geschiedenis van Vinetaduin

Van 10 juni t/m 22 juli 

Deze zomer heb je kans om deel te nemen aan een unieke serie excursies in een duingebied dat normaal gesproken niet toegankelijk is. Het Vinetaduin, gelegen bij Hoek van Holland, herbergt een indrukwekkend bunkercomplex met een uitgebreid gangenstelsel. Tijdens deze excursies zullen de gidsen je zowel boven als onder de grond begeleiden. Ze zullen niet alleen ingaan op de militaire geschiedenis, maar ook op de natuur die geleidelijk aan haar plek weer inneemt.

Meer info en aanmelden ►
Come back van de lepelaar

De lepelaar is terug!

Boswachter Mirjam: “Er zijn twee paar lepelaars gezien in Sophiapolder. In de jaren negentig was het spotten van een lepelaar een zeldzaamheid met minder dan 500 broedparen in ons land. Maar gelukkig zijn ze voorzichtig bezig met een comeback. Dit jaar dus ook op ons eiland. Mijn hart maakt een sprongetje van blijdschap!”

Lees de hele blog ►

Zelf Sophiapolder bezoeken? Op woensdag, zaterdag of zondag kun je met een pontje meevaren tijdens het vaarseizoen. Onze vrijwilligers zetten je gratis over!

Maarten Breedveld

Maarten Breedveld

Projectleider natuurherstel

Maarten Breedveld

“Dankzij ons beheer worden er in de Achthovense uiterwaarden mooie stappen gezet op weg naar bloemrijk hooiland en stroomdalgrasland. Gefaseerd maaien en afvoeren is hiervoor essentieel. Het vergt veel inspanning en een lange adem, maar we zien een duidelijke toename van kenmerkende soorten. Streepzaden, margrieten, ratelaars, gele morgenster en wondklaver komen weer tot bloei!”

Achthovense uiterwaarden

Volg onze collega op LinkedIn  ►

Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Word Beschermer ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂   🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign