Share
Voorvertoning
Ontdekking in Spanjaards Duin | Stikstof in de natuur - hoe zit het? | Ga mee op excursie
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Uitzending Krimpenerwaard
5x wandelen op een zomerdag

Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Drie maal β€˜ja’, dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

We hebben vijf natuurroutes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes leiden. Ideaal voor een vrije zomerdag. Gratis beschikbaar op onze site!

βœ“ De routes variΓ«ren van 2 tot 18 km
βœ“
Boordevol foto's en wetenswaardigheden
βœ“
Compleet met GPX-bestanden en kaartjes

Β 
Groenknolorchis
Bijzondere vondst in Spanjaards Duin

Het zeldzame plantje dat je hier ziet, dat is de groenknolorchis. Een prachtige orchidee die begin deze maand ontdekt werd door onze vrijwilligers Henk van der Sluis en Jaap Tromp.Β 

Dat we 'm voor het eerst bloeiend hebben aangetroffen is heel bijzonder, want het plantje stelt strenge eisen aan de omgeving. Groenknolorchis kan zich alleen handhaven in gebieden met jonge duinvorming.

De ontdekking is een pluim op ons natuurbeheer in Spanjaards Duin!

Β 
Koeien in het weiland
Stikstof in de Zuid-Hollands natuur - hoe zit het?
In Nederland wordt veel te veel stikstof uitgestoten. Dat zorgt voor grote problemen in de natuur. Het voortbestaan van allerlei planten en dieren hangt aan een zijden draad. Dit geldt bijvoorbeeld voor de tapuit en kleine heivlinder. Daarom steunen wij de kabinetsplannen om de stikstofimpasse te doorbreken.
In zes punten leggen we uit wat er in onze gebieden speelt rond stikstof.
Β 
Natuuragenda mei
Natuuragenda
Ga je mee op excursie?

Juni

Juli

Uitgelichte excursies
Excursie Bakkerswaal

Ontdek Eendenkooi Bakkerswaal

Neem een kijkje achter de schermen van deze historische eendenkooi. Deze excursie wordt maar enkele keren per jaar gegeven, dus zorg dat je erbij bent!

Dinsdag 5 juli
Zaterdag 9 juli
Woensdag 13 juli

Zomeravondexcursie

Zomeravond in de duinen

Warme zomeravonden in de duinen zijn magisch: wanneer de zon bijna ondergaat zwelt de vogelzang nog even aan. Laat je verrassen door de natuur.

Iedere woensdagavond in juli is er een excursie. We starten telkens om 19.30 uur bij bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje.

Β 
Meer natuur? Het kan!
Steeds meer puzzelstukjes vallen op hun plek

Voor onze actie Meer natuur? Het kΓ‘n! hebben we zo'n 100.000 euro ontvangen. Hier zijn we heel blij mee als stichting. Bedankt voor alle giften!

Wil je onze aankoopactie nog steunen, dan kan dat nog. Iedere donatie hebben we heel hard nodig om Zuid-Holland groener en gezonder te maken.

Β 
Maarten Breedveld

Maarten Breedveld
Twitter

Wat een mooi bloemrijk grasland in de Achthovense uiterwaarden aan de voet van Lekdijk. Vol met ratelaars, margrieten en orchideeΓ«n. Boswachter RenΓ© Garskamp
zorgt er goed voor!

Twitter
Β 
Β 
Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Β 
Β 
Β 
Β 

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂Β  Β 🙁
Β 
Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland
(010) 272 22 22
Logo Zuid-Hollands Landschap

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.


Email Marketing door ActiveCampaign