Share
Speel de Kuiken-Quiz | Volop excursies & activiteiten | Blog van Boswachter Mirjam
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een vrolijke puzzel voor de paasdagen 🐣

Een vrolijke puzzel voor de paasdagen 🐣

Eendjes herkennen we allemaal, maar kun jij ook de andere jonge vogels benoemen die we je laten zien? Speciaal voor de feestdagen hebben we een fifty-fifty quiz samengesteld vol donzige vogelvragen.

Lukt het jou om een mooie score te halen? Na afloop krijg je de juiste antwoorden. Veel plezier met puzzelen en geniet van de paasdagen!

Test je natuurkennis ►
Met deze routes kun je zó de natuur in!

Met deze routes kun je zó de natuur in

In deze periode is het heerlijk wandelen op onze landgoederen. Om je op weg te helpen, hebben we vijf wandelingen voor je uitgestippeld. Je komt van alles te weten over (stinzen-)planten, dieren die hier leven en de rijke geschiedenis van deze gebieden. Vraag de routes nu aan en geniet van de prachtige natuur!

Vraag de wandelingen nu aan ►
Met deze routes kun je zó de natuur in!

Ontvang gratis de unieke Beleefkaart

Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze grote papieren kaart biedt heel veel inspiratie en praktische informatie om eropuit te gaan. Of je nu van wandelen, fietsen, vogels kijken, fotograferen, picknicken of kanoën houdt, deze kaart is wat voor jou!

Vraag de Beleefkaart nu aan ►

Wees er snel bij, want we zijn bijna door onze voorraad heen.

Natuuragenda

Ga je mee op excursie?

April

 Ma 10: Pasen in de Duinen

Strik je veters en geniet samen met onze gids van een prachtige wandeling in de Duinen van Oostvoorne. Het belooft een kleurrijke excursie te worden!

 Ma 10: Paasspeurtocht 

In het Staelduinse Bos is er een mooie route uitgezet en kunnen jullie een puzzel oplossen door vragen te beantwoorden. Een leuk uitje voor het hele gezin!

 Do 13: Spindotters Klein Profijt

Wie in april dit zoetwatergetijden gebied binnenloopt wordt verrast door een gele bloemenzee. Trek waterdichte schoenen aan en ga op stap met onze gids.

 Za 15 & Zo 16: De Nationale Bijentelling

Wil je een steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe dit weekend dan mee aan de landelijke bijentelling en download het telformulier met de uitleg.

 Za 15Crezée en Ridderkerkse Griend

Dankzij het zoete water dat naar binnen stroomt, komen er bijzondere planten en dieren voor. Onze gids laat het je graag zien.

 Zo 16: Bodemdiertjes zoeken

Heb je wel eens een pissebed van dichtbij bekeken of een springstaart gezien? De Vrienden van het Staelduinse Bos organiseren een zoektocht naar deze kleine rakkers.

Op onze site vind je nog veel meer leuke activiteiten en excursies!

Bekijk de hele agenda ►
Geef voor de allerkleinsten

Vandaag is geel (of toch niet?)

Neem een kijkje over de schouders van Boswachter Mirjam in de Ridderkerkse Griend. Speenkruid en klein hoefblad staan hier met hun gele bloemen al vroeg in bloei om de eerste insecten te lokken. Een slimme strategie om zich voort te planten. Maar wat wij als geel waarnemen, dat beleven hommels en bijen heel anders... Hoe het zit, lees je in deze nieuwe blog!

Lees verder ►
Logo ZHL

Zuid-Hollands Landschap

Dit jaar ontvangen we weer een mooi bedrag dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode LoterijEn daar staan we graag bij stil, want met deze hulp kunnen we belangrijke projecten uitvoeren, zoals het herstel van de Ronde Tuin bij Huys te Warmont.

Zowel de oranjerie als de bijbehorende tuin zijn in oude glorie hersteld. Nu is niet alleen de sfeer van de vroege 20ste eeuw terug op het landgoed, maar de nieuwe beplanting trekt ook meer vlinders en bijen aan. Een pareltje om trots op te zijn!

Spaanse ruiter

Volg ons op Facebook  ►

Ook Beschermer worden?
Help mee om natuurgebieden te behouden in Zuid-Holland en planten en dieren te beschermen tegen de oprukkende stad.

Word Beschermer ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂   🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign