Share
Oproep aan Den Haag | Hooge Boezem onder water | Excursies & activiteiten | Schaapskudde in actie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het oranjetipje staat symbool voor de kwetsbare natuur

Stem jij morgen ook met je groene hart?

Als onafhankelijk organisatie geven wij geen stemadvies voor een bepaalde politieke partij. Tegelijkertijd krijgen we wel vaak de vraag van Beschermers of we hen kunnen helpen bij het maken van een keuze die goed is voor de natuur.

Daarom delen we graag deze analyse van de Vogelbescherming. Onze groene collega's bestudeerden 12 verschillende partijprogramma's en noteerden wat hen in positieve en negatieve zin opviel. 

Een mooi startpunt om je stem voor de natuur te bepalen! 💚

Bekijk de analyse ►

Neem vooral de volledige partijprogramma’s door om álle standpunten af te wegen.

Den Haag: Geef grond aan onze toekomst!

Overheid: Koop meer grond!

Om Nederland klaar te maken voor de toekomst, staan we voor veel uitdagingen. Denk aan de ontwikkeling van een duurzame landbouw, waarin boeren perspectief hebben en de natuur kan floreren. Ook is het essentieel ruimte te creëren voor planten, dieren en mensen die van de natuur willen genieten.

Daarom doet het Zuid-Hollands Landschap samen met andere natuurorganisaties een oproep aan de overheid om meer grond aan te kopen.

Lees onze oproep ►

Excursies & activiteiten

November

 Za 25: Struinen door de Van Dixhoorndriehoek

Samen met de gids maak je een mooie wandeling door stuifduinen, vochtige valleien en begroeide passages vol duindoorn.

 Za 25: Vaar mee naar Sophiapolder

Maak een mooie rondwandeling op dit vogelrijke eiland. Onze vrijwillige schippers zetten je gratis over met een pontje!

December

 Za 02: Bezoek onze historische molen in Haastrecht

Boezemmolen nr. 6 is bijna iedere zaterdag te bezoeken. Als er voldoende wind staat, dan kun je gratis beleven hoe dit prachtige mechaniek werkt. De molenaars geven je graag uitleg!

 Zo 17: Midwinterwandeling met muziek

De Vrienden van het Staelduinse Bos organiseren een midwinterwandeling die afgesloten wordt met het markante geluid van hoornblazers. Een mooie traditie in het Westland!

 Vr 22: Avondwandeling door de duinen

Ontdek hoe mooi de natuur is wanneer de zon is ondergegaan. Laat je (zak)lantaarn thuis en word verrast in de Duinen van Oostvoorne.

Bekijk de hele agenda ►
Hooge Boezem onder water

Hooge Boezem tijdelijk onder water tijdens crisisoefening

Over enkele dagen vormt dit waterbergingsgebied bij Haastrecht het decor voor een bijzondere oefening. Er wordt een scenario nagebootst waarin ons land geteisterd wordt door extreme regenval en dijken die dreigen door te breken. Onze historische molen brengt hiervoor een grote hoeveelheid water in het gebied. Deze gebeurtenis vindt plaats op maandag 27 november. Een unieke kans om de kracht van water te aanschouwen!

Meer informatie ►
ZHL Instagram

Zuid-Hollands Landschap

Instagram

Natuurlijk spektakel bij Bezoekerscentrum Tenellaplas 🐑

Dit weekend kun je een schaapskudde in actie zien rond ons bezoekerscentrum. Onder leiding van een herder en haar hond grazen de schapen op de Heveringen. Prachtig om te zien én goed voor de natuur. Schapen verspreiden via hun vacht en ontlasting allerlei zaden, terwijl ze de overheersende grassen juist opeten. Benieuwd? Kom langs voor een kijkje!

Grazende schaapskudde

Volg ons bezoekerscentrum op Instagram ►

Ook Beschermer worden?
Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen staat de natuur constant onder druk. Met uw steun kunnen we de natuur beschermen in Zuid-Holland.

Word Beschermer ►

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

🙂       🙁

Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland

(010) 272 22 22

zuidhollandslandschap.nl

Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Uitschrijven


Email Marketing door ActiveCampaign