Share
Preview
Maar er zijn steeds minder kuikens die veilig opgroeien 🐣 Daarom komen we in actie!
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Logo ZHL
Geef om de grutto
Welkom terug, grutto!
Na een lange reis uit Afrika zijn de eerste grutto’s bij ons aangekomen. Tijd om aan te sterken, te paren en de kuikens groot te brengen. Onze nationale vogel heeft het echter zwaar.
Nergens in Europa broeden zoveel grutto’s als in Nederland, maar het aantal loopt hard terug. Doordat er steeds minder kruidenrijk grasland is, is het aantal weidevogels al met 50% afgenomen. Als dit zo door blijft gaan, dan dreigt de grutto zelfs uit te sterven. Dat mag toch nooit gebeuren?!
Grutto
Het Zuid-Hollands Landschap wil daar wat aan doen. Door gebieden optimaal in te richten voor broedende grutto's en andere weidevogels. Met elke maatregel die we nemen, krijgen jonge kuikens meer kans om veilig op te groeien. Dit uitgekiende beheer is alleen erg duur. Om dit te kunnen betalen vragen we om je steun. Ons doel is om 40 hectare kruidenrijk grasland te realiseren voor de grutto.
Help je mee met een (extra) gift? Weidevogels verdienen een toekomst!
Bekijk de video met regiohoofd Maarten
Bekijk de video met regiohoofd Maarten
Β 
Onze aanpak werkt!
β–  We ontwikkelen kruidenrijk grasland vol insecten. Een belangrijke voedselbron voor kuikens.
β–  We zorgen voor drassige percelen. Dan kunnen de weidevogels makkelijk naar wormen pikken.
β–  We creΓ«ren rust tijdens het broedseizoen, zodat de vogels ongestoord kunnen broeden.
Zuid-Hollands Landschap
Olof Palmestraat 18
2616 LR Delft
Nederland
(010) 272 22 22
zuidhollandslandschap.nl

Email Marketing door ActiveCampaign