Share
Herstel Staelduinse Bos | Tuinvogeltelling | Excursies | Vogeleiland klaar voor broedseizoen
 β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ β€Œ
Achthovense Uiterwaarden

Goed nieuws! In natuurgebied de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. De percelen ontwikkelen we verder tot kruidenrijke hooilanden.

Wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten komen hier graag op af. Ook houden we zo unieke natuurtypen in stand, zoals stroomdalgrasland en glanshaverhooiland. Als bezoeker kun je hier volop van genieten.

Veel dank aan alle Beschermers die deze aankoop mogelijk hebben gemaakt!

Bekijk dit goede nieuws β–Ί

Meer natuur, het kan!

Met jouw hulp kunnen we in de Achthovense Uiterwaarden een groot aaneengesloten natuurgebied vormen, met hoge biodiversiteit.

Steun ons werk, zodat we ook de ontbrekende oranje percelen in handen kunnen krijgen.Β 

Help mee en doneer β–Ί
Grondpositie Achthovense Uiterwaarden
Staelduinse Bos

Aan de slag voor een gezond bos

Het Staelduinse Bos is prachtig, maar de vitaliteit gaat achteruit. Door gebiedsvreemde soorten, zoals de Canadese populier en Amerikaanse vogelkers, dreigt het bos dicht te groeien. Jonge bomen krijgen geen kans meer.

Daarom gaan we aan de slag om het bos weer gezond te maken. Op diverse plekken verwijderen we exoten en planten we er inheemse soorten voor terug. Met deze aanpak kan het bos er weer jaren tegenaan!

Lees verder β–Ί
Pimpelmees

De Tuinvogeltelling komt eraan!

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 januariΒ 

Zet de voedertafel klaar, hang de vetbollen op (zonder netje!) en tel komend weekend de vogels in je tuin of op je balkon. Door op een half uurtje vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek van ons land. Op onze site lees je hoe je mee kunt doen en geven we tips voor een vogelvriendelijke tuin.

Lees verder β–Ί

Excursies & activiteiten

Januari

β–  Za 28: Winterwandelen in de duinen

Stap naar buiten en beleef de Duinen van Oostvoorne. De gids wijst je op bijzondere natuurverschijnselen die je in de winter kunt tegenkomen.

Februari

β–  Zo 04: Knoppenexcursie Staelduinse Bos

Leer verschillende bomen herkennen aan hun knopvorming. De gids van de Vrienden v/h Staelduinse Bos kan je er van alles over vertellen.

β–  Za 17: Vaar mee naar Sophiapolder

Maak een mooie rondwandeling op dit vogelrijke eiland. Onze vrijwillige schippers zetten je gratis over. Let op: bij ijsvorming varen we niet.

β–  Zo 25: Vroeg voorjaar in de duinen

Eind februari voel je het voorjaar al. Vogels sjansen wat af en maken zich klaar voor een nieuw broedseizoen. Ontdek het met de gids en ga mee in de Duinen van Oostvoorne.

Bekijk de hele agenda β–Ί
Bomen herkennen in de winter

Bomen herkennen in de winter

In deze koude periode lijkt er weinig te zien in de natuur, maar niets is minder waar. Je moet alleen extra goed kijken. Boswachter Mirjam heeft daar zo haar trucjes voor. Ze kan zelfs bomen herkennen zonder bladeren. Wil jij dat ook leren? In dit filmpje geeft ze je handige tips.

Bekijk de video β–Ί
Vogeleiland Oostvoornse Meer

Vogeleiland krijgt opknapbeurt

In het Oostvoornse Meer ligt een eiland dat volop gebruik wordt door broedvogels. Omgeven door water en buiten bereik van windmolens kunnen kokmeeuwen, visdiefjes en kluten hier veilig broeden.Β 

Door weelderige begroeiing was het eiland minder geschikt geworden als broedplek. Daarom verwijderen we jonge beplanting en brengen we een verse laag schelpen aan. Dan is het eiland weer klaar voor het nieuwe broedseizoen!

Lees verder β–Ί

Wat vind je van deze update?

🙂Β  Β  Β  Β 🙁

Ook Beschermer worden?
Met jouw steun beschermen we 120 gebieden en zetten we ons in voor meer natuur. Zuid-Holland verdient het!

Word Beschermer β–Ί

Zuid-Hollands Landschap, Olof Palmestraat 18, 2616 LR Delft, Nederland


Email Marketing door ActiveCampaign